Når Ræven Vogter Gæs - Torben Svendrup - Bog

Når Ræven Vogter Gæs - Torben Svendrup - Bog - none | Ppe4scc.org Siamo lieti di presentare il libro di Creature di un sol giorno. I greci e il mistero dell'esistenza, scritto da Mauro Bonazzi. Scaricate il libro di Creature di un sol giorno. I greci e il mistero dell'esistenza in formato PDF, TXT, FB2 o in qualsiasi altro formato possibile su ppe4scc.org.

INFORMATION

FORFATTER
none
DIMENSION
7,86 MB
FILNAVN
Når Ræven Vogter Gæs - Torben Svendrup - Bog.pdf
ISBN
8030668303600

BESKRIVELSE

”Når ræven vogter gæs.”Torben Svendrups bog om reformationen i de danske kalkmalerier er omfattende i både sit tekstlige og billedlige indhold.Det han kommer ind på, er et emne som i de efterhånden mange andre bøger om kalkmalerier, ikke direkte handler om. Livet om almindelige mennesker i middelalder, afspejlet på kirkernes vægge. Den fattige tigger, øjebliksbilleder af bondes generelle hverdag, men også med ironi over de gejstliges gøren og laden, er redegjort i hans tekster.Kalkmalerierne er dermed i høj grad en kilde til forståelse af folkelivet. De ofte barske skildringer af hverdagslivet, til tider obskøne, groteske og provokerende kalkmalerier som de ses mange kirker, kan man undre sig over er ’godkendt’ af de kirkelige myndigheder. Det som Torben Svendrup gør rede for er, at det er de enkelte landsbyers kirkeværger, der har bestemt hvad der skulle males på kirkens vægge. Nok afstemt med kirkens præst, men han var ofte selv bonde og havde træskoene på, så han kunne se det fra gulvhøjde.Bogen er helt igennem en både historisk, men også baggrundsteologisk fortælling om 1500-tallets mange kampe mellem kirken og kongemagten.Desværre kan man ved læsningen ærgre sig over, at bogens billeder er så dårlige. Ingen kontrast, grålige og svage i gengivelsen. Som om de overhovedet ikke har været gennemarbejdet i PhotoShop. Overfor Torben Svendrup har jeg fremhævet dette, og da skriver han tilbage: ”Dine kommentarer om foto, er jeg helt enig i. Jeg havde tilbudt forlaget, at behandle alle billederne, men fik at vide, at det ville de selv gøre – men det fik de ikke gjort. Lidt ærgerligt.”Da jeg foreholder Kristeligt Dagblads Forlag (der står for udgivelsen) dette, svarers der kort tilbage, at de giver mig ret, men det er der desværre ikke noget at gøre ved. Jeg vil synes, at hvis den skal genudgives, bør man tage dette meget alvorligt, da det på det billedmæssige område trækker bogen ned på højest to **. Men teksten er til et aldeles højere antal.Bedste hilsner, Arne Abrahamsen.

Få en introduktion til Kierkegaards tankeunivers når Pia Søltoft interviewes om sin bog Hvorfor er danskerne danske" - Eksistensen), Torben Svendrup ("Når ræven vogter gæs... Man kan kalde det 'ræven vogter gæs'. Men at landets kulturminister er en gammel synder, kan hun kun overvinde ved at gå kritisk til vaflerne og være åben om, at hun selv har været smurt ind i honning.

Middelalderhistorikeren Torben Svendrup har begået et pragtværk med sin vidensmættede og store bog, der i høj grad også er Reformationens - før og efter - meget spændende konflikt- og... Om foråret, når ræven har små unger, er den meget i graven. Resten af året bruger den graven mere uregelmæssigt - og kan ofte være væk fra den længere tid.

RELATEREDE BØGER